Bobi mindig felugrál ránk örömében, feldönti a nagymamát, végigkarmol. Mit tegyünk?

Töki a 3.garnitúra tapétát szedi le, megrágja a bútorokat. Nem merjük egyedül otthon hagyni!

Pöcök rendszeresen ürüléket eszik az utcán. Hogyan szoktassuk le? Mivel tápláljuk?

Zizi megugat mindenkit, félnek tőle. Már két éve él velünk, mégsem teljesen szobatiszta!

...és az Ön története?

Hasonló kérdése/problémája van?Kutyája egészsége biztosítja, hogy sokáig örömét lelje fitt, ápolt mozgékony társában!
Ehhez azonban figyelnünk kell kedvencünkre! Ha nem is jut idő vagy bizonytalan kutyája megfelelő ápolásában, kérje ki tanácsunkat, hozza el kedvencét rendszeresen szakértő kezeinkbe!

A kezdetek: KÖLYÖKKUTYÁJA megkapta az összes oltást, már jöhet is a kozmetikába! Sokkal könnyebb kölyök korban hozzászoktatni a fésüléshez-ápoláshoz! Ha elhanyagoljuk, és csak 7-8 hónaposan hozzuk el, ráadásul nem is fésültük idáig, akkor bizony sok, hosszú és fájdalmas percet okozunk neki. A filcesedett szőrt sok esetben sajnos nagyon rövidre kell nyírni. Kölyökkutyák beszoktatása nálunk ingyenes!

FÜLEK: bizonyos fajtáknál fontos, hogy a fülekből ki legyen szedve a szőr, mert sokszor gyulladást okozhat!
Karmok: ha nem kopik eléggé az eb körme könnyen begyullad, betörik, a kutyának fájdalmas amikor a körmein jár! A karomvágást bízzuk inkább szakemberre a körömben lévő idegvégződések miatt!

TALPAK:: a talppárnák közötti szőrt is rendszeresen ki kell vágatni, nyáron a toklász ragadhat bele és igényelhet állatorvost, télen a hó fagyhat be a talppárnák közé, valamint több piszkot hoz fel a lakásba.

EGÉSZSÉGÜGYI NYÍRÁS: a nemi szervek körül is érdemes nyírni a szőrt, mert könnyen csomósodik és baktériumok telepedhetnek meg rajta.. A szemek körül is rövidre nyírjuk a szőrt, mert irritálhatja a kutya szemét, gyulladást okozhat.

TÉVHITEK:
- Hosszú szőrű, főleg a kertben élő kutyákat felesleges kutyakozmetikába vinni - téves!
A hosszú szőr rendszeres fésülése időigényes, gyakran nem egyemberes munka, hogy a fürdetésről ne is beszéljünk! Ha elhanyagoljuk, a szőr összefilcesedik, szinte bőrig odaragad, nem tud levegőzni és rengeteg problémát okozhat kedvencünknek: bőrgomba, ekcéma, sebek, gyulladások, élősködők (bolha, tetű, kullancs, nyűvek). Ilyen esetekben már csak állatorvosi kezelés segíthet. Megelőzhetjük ezeket rendszeres ápolással! Szalonunkban lehetőség van nagytestű, hosszú szőrű kutyák szakszerű ápolására is!
- Rövid szőrű kutyákat nem kell kozmetikázni hiszem nincs mit nyírni rajtuk – téves!
Aki rövid szőrű kutyával él együtt pontosan tudja mennyi munkával jár az egész évben vedlő szőrzet eltakarítása ruháinkból, bútorainkból. Megkönnyíthetjük saját és kutyánk életét, ha megfelelően ápoljuk bundáját rendszeresen eltávolítva az elhalt szőrszálakat. Lakásban tartott rövidszőrű ebeknél gyakori a karmok túlnövése, szakembereink ezt is kíméletesen orvosolják.

Kívánunk mindenkinek egészséges és boldog kutyás éveket, de ne felejtsék, a kutyusnak akkor a legjobb, ha mindenben odafigyelünk rá! Az ápolt bunda fél egészség.