Mi a reflexológia és mire jó?

Manapság egyre szélesebb körben alkalmazzák a masszázst mint diagnosztizáló, rehabilitáló, egészség-megőrző módszert nem csak az emberek, de fiatal és idős kutyák körében egyaránt. Sokszor lehet hatékony segítség állategészségügyi és állatviselkedési problémák esetében is. Az életminőség javításán túl alkalmazzuk betegségből, balesetből kifolyó műtétek után a gyógyulási folyamatok felgyorsítására is. A kutyamasszázs célja és technikája a humán masszírozással hasonlatos, különböző masszázstechnikák (tellington touch, shiatsu, svéd) ötvözete.

A testen bizonyos pontok, zónák ingerlésének hatására válaszhatás keletkezik a hozzá tartozó szervben. A reflexzónák masszázsával – a gazdag érzőideg ellátásnak köszönhetően – jótékony hatás gyakorolható az idegrendszerre, vérkeringésre, belső szervekre. Gyorsítjuk a szervezet energiaáramlását, vérkeringését, így a méreganyagok kiválasztását és a gyógyulási folyamatokat is. A nyirokkeringés serkentésével az immunrendszert erősítjük, szabályozzuk a hormontermelő mirigyek működését. A lazító, feszültségoldó, fájdalomcsillapító művelet következtében javul a közérzet, ami jótékony egy idős kutya életében épp úgy, mint egy lábadozás során. Ajánlatos rehabilitáció kiegészítésére, idős kutyusoknak, sportoló és munkakutyáknak egyaránt.

Mint mindenütt, természetesen itt is vannak ellenjavallatok, részletes tájékoztatást telefonos egyeztetés során tudunk adni.

ÁR: 3500 Ft/ fél óra